Terapijske zajednicepomoć pri odlasku

Daj samom sebi šansu!

Terapijske zajednice - Motivacija služi kao most i potpora ljudima pri odlasku u terapijske zajednice (tzv. komune). U svom redovnom radu, savjetujemo i roditelje ovisnika. Također, pomažemo osobama koje se vraćaju s uspješno završene rehabilitacije u redovan život. Terapijske zajednice Remar i Reto su najbolja prilika u tvom životu.

Remar

Koraci do izlječenja

Liječenje ovisnosti i rehabilitaciju ovisnika u Remar-u se zasniva na holističkom pristupu (Psihološki, fizički i socijalni) kojim pristupa pojedincu, imajući u vidu cjelovitost osobe kao fizičko, duhovno i duševno (um, volja i emocija) biće. Program se temelji na biblijskom svjetonazoru i kršćanskim načelima.

Program rehabilitacije se dijeli u dvije faze i više etapa.

Prva faza:  Detoksikacija i prilagodba, koja se odvija u našim kućama za prihvat i “detox” tj skidanje u kontroliranim uvjetima gdje se polaznik (štićenik) programa dovodi u stabilno stanje.

Druga faza: Rehabilitacija i resocijalizacija, u ovoj fazi se više bavimo otkrivanjima uzroka zbog kojih se osoba uopće počela drogirati ili predavati opsesivnim navikama (kockanje) i detaljnijim upoznavanjem načina života koji je osoba vodila i što ju je dovelo do droge, izgraditi individualni pristup, pošto je slučaj do slučaja različit.

Program u potpunosti besplatan

Iako oko nas već dugo postoje institucije koje pokušavaju tretirati problematiku ovisnosti, poput raznih bolnica, privatnih klinika i terapijskih zajednica u kojima se sprovodi liječenje ovisnosti tj programi detoksikacije, rehabilitacije i reintegracije ovisnika, koji svoje usluge skupo naplaćuju a pošto smo svjesni da je ovisnost kronično recividirajuće stanje za koje ne postoji niti jedan garant da uloženi novac u liječenje donosi i željene rezultate. Također nakon dugogodišnje ovisnosti često osoba, kao i njegova obitelj (koji su subovisnici) su  na samom financijskom krahu i nisu u mogućnosti priuštiti skupocjene tretmane sa upitnim dugotrajnim rezultatima.

Nakon 35 godina iskustva  (18 godina u hrvatskoj) i tisuće osoba sa kojima smo se susreli, možemo sa velikom odgovornošću tvrditi; da samo požrtvovan i predan rad sa ovisnicima koji nema cijenu dovodi do rezultata. Iz osobnog iskustva znamo da je izlazak iz narkomanije moguć i da se on jednostavno ne može platiti. Pokrenuti ljubavlju Božjom za sve izgubljene i bolesne (ovisne) među kojima smo i mi (većina voditelja i odgovornih u našim kućama su bivši ovisnici) je da program liječenja, odvikavanja, rehabilitacije i resocijalizacije u centru  Remar  bude u potpunosti besplatan, kako za korisnike tako i za članove njihovih obitelji (majke koje dolaze sa djecom i sl)

Reto centar

Reto centar – prijatelj nade je kršćanski centar za liječenje i rehabilitaciju ovisnosti o drogama, alkoholu, tabletama i sl, u potpunosti besplatan. Centar je započeo svoj rad u Španjolskoj 1985 godine. U Republici Hrvatskoj je centar započeo sa radom 1993. godine i trenutno imamo desetak kuća koje se nalaze na području Splita i Zagreba.

Do sada kroz naš centar prošlo je više od 2000 ovisnika, a sada trenutno na području Hrvatske nalazi se oko 240 štićenika. Što se tiče provođenja liječenja smatramo da je najučinkovitiji način skidanje bez ikakve pomoći zamjenskih supstanci (na suho), zbog toga u procesu odvikavanja ne dajemo nikakve tablete niti bilo kakva sredstva za “skidanje”, a u Centru nema cigareta ni alkohola. Boravak u zajednici je dobrovoljan te ćemo svakome ponuditi da ostane što duže znajući da je potrebno određeno vrijeme za izlječenje, a najmanji period koji preporučamo je 18 mjeseci, iako je dužina programa od 12 do 18 mjeseci. Iskustvo je pokazalo da što osoba duže boravi i radi na sebi postotak izlječenja tim je veći.

Program u potpunosti besplatan

Besplatan smo centar, tako da se za ulazak u isti traži samo dobra volja za liječenjem i spremnost za prihvaćanjem svih utemeljenih normi. Ne činimo nikakve razlike što se tiče društvenog porijekla, spola, religije ili nacionalnosti. Neki od načina na koji nastojimo pomoći su: javni skupovi, odlasci u bolnice, zatvore i na sva javna mjesta zahvaćena problemom droge, odnosno radimo na ulici tako da bivši ovisnici pričaju sa ovisnicima. Neprofitabilan smo centar, financiramo se isključivo našim radom što je ujedno i dio terapije. Radimo: čišćenja, selidbe, pituravanje, ispomoć u građevini, utovar-istovar, tapeciranje, prodaja rabljenih stvari.

Terapijske zajednice

Sve što se kaže u motivaciji, ostaje u motivaciji.

Dogovori individualni sastanak u udruzi na adresi Mihovila Krušlina 16 (Šetnica), I kat, lijevo iz lifta do kraja ili ako želite razgovarati putem video poziva slobodno nam se obratite putem Messangera, WhatsApp-a ili Vibera na: 095 915 3843

Korisni lnkovi

Linkovi

Udruga Stijena        Kako reći ne?        Udruga Fokus        Grad Zaprešić        Udruga Remar

Dobro došli na našu web-stranicu. Ako želite razgovarati putem video poziva slobodno nam se obratite putem Messangera, WhatsApp-a ili Vibera na: 095 915 3843. Ili, dogovorite individualni sastanak kroz cijeli tjedan po dogovoru na adresi Mihovila Krušlina 16, (Šetnica), Zaprešić.

Kontakt forma

    Kontakt

    Mihovila krušlina 16, Zaprešić

    095 915 3843

    motivacija4u@gmail.com